Kako odabrati kupaći kostim prema tipu figure?

Kako odabrati kupaći kostim prema tipu figure?

Pronaći ženski kupaći kostim koji vam odlično pristaje nije baš jednostavno. Na vješalici izgleda božanstveno, no kad ga isprobate nekako nije to to. Što se krije iza toga i kako odabrati pravi kupaći kostim isprve? Rješenje je jednostavno. Upoznajte svoju figuru.

30. svibnja 2024.

Obrnuti trokut

Odlikuje se uskim strukom i ramenima koja su šira od bokova. Nabavite kupaći kostim s izraženim donjim dijelom. Idealne su raznobojne gaćice te kupaći kostimi s ukrasnim naborima ili slojevima. Vašem tipu figure pristaju bikiniji, gaćice niskog struka, s nogavicama te kratke hlače.

Trokut

Ovaj tip figure možda poznajete pod nazivom „kruška”. Odnosi se na uža ramena i široke bokove. Nosite izražene ili slojevite gornje dijelove i jednobojne gaćice. Odlično će izgledati i na primjer kupaći kostimi s vezanjem oko vrata. Ne bojte se uzoraka, skrenut će pažnju s donjeg dijela tijela. Posebno lijepo će vam pristajati reljefni kupaći kostimi. Izbjegavajte visoke gaćice, radije odaberite one niskog struka.

Jabuka

Široka prsa, gotovo neprimjetan struk i veći trbuh. Ramena i bokovi su uži. Vašoj figuri pristajat će mnoštvo prekrasnih kupaćih kostima za punije obline, jednodijelni kupaći kostimi s dubokim izrezima ili dvodijelni tankiniji. Dobar su izbor i monokiniji ili stezni kupaći kostimi.  Ovi tipovi kupaćih kostima prekrivaju trbuh i vizualno sužavaju figuru.

Pješčani sat

Imate jednako široka ramena i bokove te uzak struk, trebate samo naglasiti svoje ženstvene obline. Za to će vam odlično poslužiti bikiniji, trokutasti kupaći kostimi, kupaći kostimi bez naramenica i jednodijelni kupaći kostimi u zanimljivim bojama ili s uzorkom. Ne bojte se ni raznobojnih gaćica, možete si ih dozvoliti. Pristajat će vam i kupaći kostimi s gornjim dijelom u bardot kroju ili seksi brazilke s većim izrezom na stražnjici.

Atletska figura

Prijelaz između bokova i struka gotovo je neprimjetan. Idealni su kupaći kostimi s gaćicama niskog struka na vezanje ili bikiniji s većim izrezima koji će naglasiti vašu ženstvenost. Dobar su odabir i jednodijelni kupaći kostimi sa zanimljivim strukom koji ćete time naglasiti. S druge strane, podstavljene košarice ili push-up grudnjaci osigurat će vam blistav dekolte. Ne bojte se uzoraka, boja, volana ni nabora.